Kurz

Zdravotní PILATES

Obtížnost
Zdravotní PILATES
s Ivanou Veselou, DiS. - Zdravotní PILATES

s Ivanou Veselou, DiS.

BLUE ORANGE Letňany, Tupolevova ul.

04.12.2022
19:00 - 20:00
Cena kurzu 1050 Kč
Lekce 13 / 19

KURZ pro POKROČILÉ

Vstup BEZ POVINNOSTI ČLENSTVÍ v Blue Orange

NEDĚLE 04.09. - 29.01.2023 (mimo 23.10., 25.12. a 01.01.23)

KURZ: 19 lekcí  Kapacita: 11 os.

Zdravotní PILATES (metoda Stott)
Metoda Pilates je určena pro ty z vás, které trápí svalové dysbalance (tedy zkrácené a ochablé svalstvo), ale jinak neřešíte zásadní zdravotní problémy pohybového aparátu. Nevhodnou se naopak stává pokud máte akutní či vleklé bolesti zad a kloubů.

Jak Pilates funguje?
Specificky danými cviky zpevňuje převážně hluboké svaly trupu, i svaly horních a dolních končetin (mnohdy během jednoho cviku). Cviků je okolo 50 a každý má několik modifikací, aby se cvik přizpůsobil potřebám jednotlivců. Využitím pomůcek jako overball, posil. guma, posil. kruh, válec, bosu atd. se stavá cvičení variabilnější, zajímavější.
 
Popis lekce:
Na začátku lekce se vždy protáhneme, rozdýcháme, uvolníme velké klouby těla a páteř, aby se tělo připravilo a "ucvičilo" hlavní část, tedy tu posilovací. 
Zdravotní PILATES cvičím s důrazem na optimální nastavení trupu a končetin tak, aby byly jednotlivé cviky prováděny šetrně vůči kloubům a nepřetěžovaly naše záda.

V tomto kurzu cvičíme Pilates i s těmito pomůckami: Thera-Band, overball, gymball, posilovací kruh (Magic Circle), bosu, válec.

Již proběhlo

Sdílet kurz Zdravotní PILATES na

Cookies Aby rezervační systém fungoval tak, jak má (souhlas s cookies)