Kurz

Zdravotní PILATES

Obtížnost
Zdravotní PILATES
s Ivanou Veselou, DiS. - Zdravotní PILATES

s Ivanou Veselou, DiS.

Kbely, malá tělocvična Sportovní haly

29.02.2024
19:30 - 20:30
Cena kurzu 2880 Kč
Lekce 1 / 16

KURZ: 16 lekcí  Kapacita: 10 os.

 

ČTVRTKY 19:30-20:30 od 29.02. do 27.06.2024 (mimo 28.03., 18.04.)

 

Zdravotní PILATES pro mírně POKROČILÉ a POKROČILÉ (metoda Stott)
Metoda Pilates je určena pro ty z vás, koho trápí svalové dysbalance (tedy zkrácené a ochablé svalstvo), ale jinak neřešíte zásadní zdravotní problémy pohybového aparátu. Nevhodnou se naopak stává pokud máte akutní či vleklé bolesti zad a kloubů.

Jak Pilates funguje?
Specificky danými cviky zpevňuje převážně hluboké svaly trupu, i svaly horních a dolních končetin (mnohdy během jednoho cviku). Cviků je okolo 50 a každý má několik modifikací, aby se cvik přizpůsobil potřebám jednotlivců. Využitím pomůcek jako overball, posil. guma, posil. kruh atd. se stavá cvičení variabilnější, zajímavější.
 
Popis lekce:
Na začátku lekce se vždy protáhneme, rozdýcháme, uvolníme velké klouby těla a páteř, aby se tělo připravilo a "ucvičilo" hlavní část, tedy tu posilovací. 
Zdravotní PILATES cvičím s důrazem na optimální nastavení trupu a končetin tak, aby byly jednotlivé cviky prováděny šetrně vůči kloubům a nepřetěžovaly naše záda.

V tomto kurzu cvičíme Pilates i s těmito pomůckami: Thera-Band, overball, posilovací kruh (Magic Circle).

 

Pokud máte akutní či vleklé bolesti zad a kloubů neznámé příčiny, konzultujte svůj záměr cvičit ve skupině nejprve se svým MUDr. či fyzioterapeutem.

 

Pravidla náhrad za absence: 

1) máte nárok nahradit až 5 předem omluvených absencí (do 15:00 dne lekce)

2) za omluvenou absenci předem vzniká nárok na náhradu, na kterékoliv lekci kurzů FITzáda nebo PILATES (mimo pokročilé), když bude volné místo

nebo

3) za omluvenou absenci předem nárok na lekci online cvičení

nebo

4) lze také vybrat, jako náhradu za absenci, účast na lekci cvičení předplaceného kurzu rodinným příslušníkem, kamarádkou apod., po předešlé tel. dohodě s lektorkou

5) volné místo pro uplatnění náhrady na kurzech FITzáda nebo PILATES nemohu (lektorka) garantovat, odvíjí se od předem nahlášených omluv cvičících daného kurzu

6) za neodcvičené předplacené lekce ani neodcvičené náhrady peníze nevracím (pouze ve vyjímečných případech a po předešlé osobní dohodě)

Již proběhlo

Sdílet kurz Zdravotní PILATES na

Cookies Aby rezervační systém fungoval tak, jak má (souhlas s cookies)